miercuri, 20 august 2008

24 Hours retART


24 Green hours retART
comunicat de presa


expo-happening de 24 de ore
locatie: gradina Green hours
data: de la 12.00 – 30 august 2008, pana la 12.00 - 31 august 2008
artisti retART: Tania Cucoreanu si Andrei Ionita
DJ: MUSK, Happy, Dj Stanescu, the couch experience, Jo.E(mainevent), Alexandru Jijian(after hours)


RetArt propune o instalatie- experiment de pictura si desen dedicata exclusiv vizitatorilor. Acestora li se propune atat sa participe ca oaspeti intr-un ambient de lucru artistic 24 ore cat si sa participe activ experimentand o propunere de improvizatie prin desen/pictura absolut libera, avand la dispozitie contextul de-a fi pictor alaturi de ceilalti si de-a lasa amprenta experientei sale confundata printre alte zeci de desene straine. Noi propunem sa construim cu totii (toti cei disponibili) o lucrare plastica pe pereti de rigips, care ar fi desenul tuturor celor care participa, construit 24 de ore continuu. In functie de momentele zilei atmosfera se va transforma cu ajutorul luminilor si suportului sonor, pentru ca desenul sa cuprinda combinatii interesante de genuri si ritmuri diferite de desen.
Aceast experiment este interesat sa trezeasca artistul din fiecare, iar iubitorul de arta sa devina activ, sa participe cu toata atentia lui si sa se destinda printr-o modalitate boema si totusi avangardista. In acelasi timp vom expune pe peretii gradinii Green Hours lucrari de arta digitala si pictura, realizate sub label-ul retART.

Retart se vrea a fi un mod de gandire , un concept artistic o modalitate de exprimare cat mai simplista care anuleaza barierele estetice, tehnice si de concept pe care le poate presupune o lucrare artistic si se bazeaza doar pe experienta personala a artistului in timpul lucrului. Prin improvizatie se naste spontan tehnica de moment. Fiecare element capata multiple asocieri, imaginea in ansamblu, ofera directii in functie de imaginatia privitorului. Fiecare vede ceea ce ii ofera imaginatia proprie.
Retart este arta usoara, cu mesajul lesne de inteles, la indemana oricui se raporteaza la ea, nefiind totusi una comerciala sau superficiala.

Instalatia artistica se completeaza printr-un mix electro live al 6 DJ, maraton de 24 de ore in care se vor imbina toate stilurile electro – minimal, trance, psihedelic, funk, indie, progressive. Intre ora 23.00 si ora 7.00 masa de mixaj va fi deschisa tuturor celor care vor sa mixeze la un eveniment si nu au ocazia sau care doar vor sa fie alaturi de noila acest eveniment

Niciun comentariu: